русский корабльнахуй
 
Новини світу  15 червня 2024 23:58 

Дуда на Саміті миру обізвав Лукашенка "лялькою Путіна"

підтримай автора: оригінал
18
1.3k
0
Анджей Дуда (Фото: ЕРА/URS FLUEELER)
Президент Польщі Анджей Дуда на першому пленарному засіданні Глобального саміту миру у Швейцарії торкнувся ролі Білорусі у російсько-українській війні і назвав білоруського диктатора Олександра Лукашенка "лялькою Володимира Путіна".
Дуда наголосив, що тільки Росія винна у тому, яких жахів зазнає Україна. Водночас Москва не діє без спільників – в агресії проти українців їй допомагає Мінськ, заявив польський лідер.
"Я тепер звертаюсь до ролі, яку лялька Путіна Лукашенко відіграв у цій війні. Він не лише дозволив армії РФ напасти на Україну з території Білорусі, але й ініціював низку гібридних атак проти Польщі та Балтійських держав. Атак, які тривають понад три роки", – заявив він.
Як відомо, 28 травня 2024 року на трьох польських прикордонників на кордоні з Білоруссю напали мігранти – одного іноземець поранив ножем.
31 травня прикордонна служба Польщі заявила, що через черговий напад мігрантів з Білорусі поранено двох польських військових, яких госпіталізували внаслідок побиття.
6 червня також стало відомо про смерть польського прикордонника, якого наприкінці травня поранив один із мігрантів на білоруському кордоні.
Редактор: Галина Олійник
15-06-2024, 23:58