русский корабльнахуй
 
Чернівці  15 червня 2024 17:00 

На Миколайчук OPEN відбувся показ фільму «Тіні забутих предків»: у залі - Марічка, акторка Лариса Кадочникова

підтримай автора: оригінал
21
1.1k
0
Фото: МА АСС
Сьогодні у програмі кінофестивалю два фільми за участі Івана Миколайчука.
Відвідувачі кінофестивалю Миколайчук OPEN мали змогу першою переглянути стрічку «Тіні забутих предків» режисера Сергія Параджанова. Згодом о 19:30 відбудеться показ стрічки «Йду до тебе», яка присвячена Лесі Українці.
Перед показом фільму «Тіні забутих предків» до аудиторії звернувся генеральний продюсер Олексій Гладушевський:
«Зараз ми переглянемо найвидатнішу стрічку за участі Івана Миколайчука. Ми давно хотіли показати цю роботу, але думали, що спочатку варто дати увагу менш відомим фільмам.
Цього року виповнюється 100 років з дня народження видатного режисера Сергія Параджанова, тому ми вирішили показати саме цього року фільм.
Хто з нами вже всі три роки, знає, що кожного року команда фестивалю вибирає музу фестивалю. Музою фестивалю є видатна українська акторка, муза всього українського кіно 60-х років - Лариса Кадочникова, Марічка з фільму «Тіні забутих предків», партнерка Івана Миколайчука».
Генеральний продюсер запросив Ларису Кадочникову, ту саму Марічку з фільму, яку так кохав Іван, на сцену.
«Я хочу побажати вам гарного перегляду, тому що це геніальна картина, яка підкорила увесь світ. Я була на Венеціанському фестивалі у вересні, цю картину показували тричі. Зали були переповнені, а після завершення показу ніхто не пішов, всі кинулись зі мною фотографуватись. Я бачила сльози на очах, я зрозуміла, що ця картина не тільки принесла Україні славу, а вона розказала про те, що поетичне кіно ще живе. Я думаю, що з'являться чудові кінорежисери, які будуть робити прекрасне поетичне кіно», - сказала Лариса Кадочникова.
Серед почесних гостей кінофестивалю також і ті, без кого б не було українського кіно: голова Національної спілки кінематографістів України, видатний український кінооператор Сергій Борденюк та акторка Наталія Сумська, співачка Валентину Ковальська, кінознавець Сергій Тримбач.