русский корабльнахуй
 
Останні новини  15 червня 2024 12:07 

Що у Чернівцях кажуть про збереження двох старовинних вілл

підтримай автора: оригінал
18
-
0
Яке майбутнє чекає на дві старовинні вілли у Чернівцях? Читачі питали 0372.ua, а ми спитали через запит Департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міськради.
Як буде вчиняти місто з такими обʼєктами, як вілла "Жозефіна", вілла "Ольга"? Чи дозволятимуть і надалі руйнувати/ демонтувати/ перебудовувати найкращі зразки румунської і австрійської архітектури Чернівців? Чи будуть оновлюватись і розширюватись списки памʼяток архітектури?
Такі питання поставили нам читачі у Facebook. Сайт 0372.ua спрямував ці питання Департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міськради.
Підписуйтесь на наш Instagram
Нам відповіли, що є алгоритм взяття на державний облік та під охорону об’єктів культурної спадщини. Він прописаний у Порядку обліку об’єктів культурної спадщини, який затвердив Мінкульт наказом від 11.03.2013 року №158.
Також є "Порядок визначення критеріїв пам’яток" №452, який затвердив Кабмін 22.05.2019. Відповідно до пункту 4 цього Порядку, об’єкти культурної спадщини, які пропонується внести до реєстру пам’яток архітектури місцевого значення, повинні зберегти свою автентичну форму (матеріально-технічну структуру та історично-культурні нашарування).
Чи відповідає обʼєкт ознакам, які потрібні, щоб визнати його памʼяткою, визначає розробник облікової документації відповідно до Порядку обліку об’єктів культурної спадщини. Фінансування може бути передбачено у державному та місцевих бюджетах та з інших джерел, що не заборонені законодавством.
За старовинні будівлі та памʼятки у Чернівцях відповідає Управління зі збереження архітектурної спадщини.
Аби ви самостійно стробували розібратися в тому, що відповів департамент, наводимо скріншот його офіційного листа на наш запит:
Але чи буде місто зберігати або реставрувати ці вілли, що взагалі з ними планується робити (і коли), в якому статусі будівлі зараз, міська рада так і не відповіла. Тож ми зʼясовуватимемо цю інформацію.
  • Чому у Чернівцях зараз не реставрують старі будинки
  • Відлуння СРСР - готель “Черемош” в Чернівцях