русский корабльнахуй
 
Війна з Росією  14 червня 2024 20:21 

The Economist повідомив, коли можуть розпочатися перемовини між Україною та РФ та хто буде посередником

підтримай автора: оригінал
12
1.4k
0
Серйозні переговори з Росією навряд чи розпочнуться раніше, ніж наприкінці 2024 року, а потенційними посередниками називають Саудівську Аравію, Туреччину та Ватикан.
Про це пише в п’ятницю, 14 червня, авторитетне видання The Economist, інформує ТСН.
У публікації, яка з’явилася напередодні відкриття Саміту миру у Швейцарії, йдеться про альтернативні майданчики для переговорів з Росією, які, "можливо, розпочнуться вже пізньої осені".
"В якості потенційних посередників називають саудівців, турків і Ватикан. Цікаво, що всіх запросили на саміт Великої сімки на півдні Італії, який відбудеться напередодні українсько-швейцарського", - зазначають у статті.
У виданні нагадали про сигнали Путіна, якими він демонструє готовність до переговорів за умови збереження поточної ситуації з окупацією частини території України. Але така пропозиція не влаштовує ні Україну, ні її партнерів. Зокрема, Андерс Фог-Расмуссен, колишній генеральний секретар НАТО, який консультує Україну, заявив, що "російські війська мають покинути Україну до початку переговорів".
Як зазначили у виданні, офіційно США не нав’язують своєї позиції щодо війни в Україні, однак "вже точаться розмови про те, що, на думку Америки, може бути прийнятним завершенням війни".
Цитуючи неназваного західного дипломата, видання стверджує, що кілька факторів визначатимуть час і умови будь-якого припинення вогню.
Найперше, це залежатиме від поля бою: якщо Україна зможе утримати свої позиції після поточного літнього наступу Росії, вона опиниться в сильнішій позиції на переговорах. Це також залежить від стану здоров'я Путіна. І це також залежить від американських виборів у листопаді.
"Таким чином, кінець цього року є найбільш ранньою передбачуваною датою для початку переговорів, і, можливо, набагато пізніше", - резюмує The Economist.
Редактор: Євгеній Пірожков
14-06-2024, 20:21