русский корабльнахуй
 
Світ  14 червня 2024 15:11 

Путін заявив про «конкретну мирну пропозицію» щодо війни в Україні: що вимагає

підтримай автора: оригінал
13
1.5k
0
Ілюстративне фото
Лідер Росії Володимир Путін заявив, що має нові пропозиції щодо «мирного врегулювання» війни проти України.
Зокрема, він вимагає відмови Києва від вступу в НАТО та визнання деяких українських регіонів російськими.
Про це пише пропагандистське інформагентство «РИА Новости», повідомляє Медіа агентство АСС.
«Сьогодні ми робимо ще одну конкретну, реальну мирну пропозицію. Якщо у Києві та столицях Заходу від неї, як і раніше, відмовляться, то зрештою це їхня справа, їхня політична і моральна відповідальність за продовження кровопролиття», - заявив Путін, виступаючи в міністерстві закордонних справ РФ.
За його словами, Москва нібито негайно припинить вогонь та заявить про готовність до переговорів після виходу Сил оборони України з територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.
Також ці регіони й тимчасово окупований Крим він вимагає визнати субʼєктами РФ. Путін вважає, що це треба зафіксувати у міжнародних договорах, що передбачає й скасування санкцій проти Росії.
Ще однією «умовою» для переговорів він назвав «нейтральний, позаблоковий, без’ядерний статус України, її демілітаризація та денацифікація». Зокрема, йдеться про відмову Києва від прагнення вступити до НАТО:
«Звертаю увагу, саме з усієї території цих регіонів у межах їхніх адміністративних кордонів, які існували на момент їхнього входження в Україну. Щойно в Києві заявлять, що готові до такого рішення і почнуть реальне виведення військ із цих регіонів, а також офіційно повідомлять про відмову від планів зі вступу до НАТО, з нашого боку негайно, буквально тієї самої хвилини, надійде наказ припинити вогонь і почати переговори. Повторю, ми це зробимо негайно».
За його словами, суть російської пропозиції нібито «не в тимчасовому перемир'ї». Ідеться не про замороження конфлікту, а про його «остаточне завершення», додав керівник РФ.