русский корабльнахуй
 
Чернівці  14 червня 2024 10:25 

Нічний повітряний бій над Хмельниччиною та ще 6 регіонами: наслідки російської атаки

підтримай автора: оригінал
15
1.5k
0
Ілюстративне фото
За ніч росіяни здійснили дві масовані повітряні атаки на Україну. Збити Кинджал не вдалося.
У ніч проти 14 червня окупанти запустили по Україні ракети різних типів та ударні БпЛА типу Shahed. Повітряні сили ЗСУ збили 7 ракет та 17 дронів. Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ, пише Медіа агентство АСС.
Усього вночі росіяни застосували 31 засіб повітряного нападу: 14 ракет повітряного й наземного базування та 17 ударних БпЛА, зокрема:
- 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська область РФ);
- 3 балістичні ракети «Іскандер-М» (пуски із Криму та Краснодарського краю РФ);
- 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал» (із повітряного простору Тамбовської області РФ);
- 17 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 (район пусків — Єйськ у РФ).
Для відбиття повітряного нападу українські оборонці залучили винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони.
У результаті протиповітряного бою у Хмельницькій, Харківській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Дніпропетровській та Кіровоградській областях збито 24 повітряні цілі.
Це була ще одна напружена ніч і для всієї системи протиповітряної оборони Польщі
Військові Польщі разом із союзниками 14 червня підняли у повітряний простір свої літаки. Причиною стала нічна атака росіян ракетами та дронами по Україні. Про це повідомляє Оперативне командування ЗС Польщі у соцмережі Х.
«Звертаємо увагу, що у південно-східній частині країни може бути підвищений рівень шуму у зв'язку з початком польотів у нашому повітряному просторі польської та союзницької авіації. Це ще одна дуже напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі у зв'язку з активністю дальньої авіації Росії, яка завдає ударів крилатими ракетами та "Шахедами" по об'єктах, розташованих, серед іншого, на західній території України», - сказано в повідомленні.
«Сьогодні були задіяні всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору, а Оперативне командування РП здійснює постійний моніторинг ситуації», - йдеться у заяві польських військових.