русский корабльнахуй
 
Останні новини  13 червня 2024 14:36 

Чому в Чернівецькій області обмілів Дністер

підтримай автора: оригінал
15
-
0
У Чернівецькій області в річці Дністер та її притоках спостерігають зниження рівня води. Розповідаємо чому так трапилось та на скільки відсотків наповнено водосховище.
Дністровський гідровузол працював, аби покрити дефіцит в енергосистемі через атаки рф на об’єкти критичної інфраструктури України, - про це повідомляє Державне агенство водних ресурсів України.
Власне, що саме призвело до зниження рівня води у водосховищі?
У квітні 2024 року в Дністровській ГЕС збільшили скидні витрати води. Цим самим підтримували стабільну роботу енергосистеми. Також, зниження води в річці та притоках відбулось через підвищення температури повітря та відстутність опадів.
Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber
Станом на 28 травня наповнення Дністровського водосховища складало 66%, а приплив становив приблизно 30% від норми.
Як будуть виправляти ситуацію зі зниженням води в річці Дністер?
Працівники Держводагентства провели нараду з керівниками водогосподарських організацій, які працюють в межах басейну Дністра, та доручили постійно контролювати ситуацію.
Журналісти 0372.ua намагались дізнатись, який рівень річки Дністра та її притоків станом на 13 червня 2024 року. Ми зателефонували в Управління екології та природних ресурсів Чернівецької області, нас перенаправили в Дністровське басейнове управління водних ресурсів. Там попросили зачекати на лінії та з'єднали з жінкою, яка не повідомила своє ім'я та посаду.
"Ми не можемо Вам відповісти, що наразі з річкою Дністер, телефонуйте начальству та дізнавайтесь інформацію там. Наразі Дністер піднімається та опускається" - відповіла журналістам 0372.ua невідома жінка.
Після всіх дзвінків ми зателефонували до начальника дільниці Дністровського водосховища Олексія Приходька. Нам не відповіли на дзвінок.
Тож врешті-решт ніхто не відповідає за інформацію, що відбується з річками в Чернівецькій області.
Як тільки з'явиться інформація, сайт 0372.ua повідомить вас.
Підписуйтесь на наш Instagram