русский корабльнахуй
 
Війна з Росією  12 червня 2024 18:28 

Змушують "відсунутись": військовий розповів, як ЗСУ впливають на командні штаби окупантів

підтримай автора: оригінал
17
768
0
Майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман розповів, що за допомогою ударів високоточною зброєю ЗСУ вже впливають на дії росіян, зокрема, примушують "відсувати" командні штаби якомога далі від лінії фронту.
Зокрема, в ефірі "Еспресо" Гетьман сказав, що немає сенсу нищити вартісними ракетами просто умовне скупчення живої сили ворога, але удари високоточною зброєю по командних пунктах та пунктах зв’язку, складах зі зброєю, ремонтній базі тощо цілком виправдані. Військовий додав, що такі атаки Сил оборони України вже впливають на дії окупантів.
"Їм (росіянам – ред.) вже доводиться перевозити свої штаби якомога далі від лінії фронту. Тому що раніше вони були розташовані неподалік від неї, бо тоді їм простіше керувати. На відстані 100-150 км від лінії фронту це ще теоретично можливо, а на відстані 200-250 км практично неможливо. Це вже не керування, а якась гра", - пояснив Гетьман.
Тому, за його словами, завданням ЗСУ є тримати російських загарбників під вогневим контролем.
"Треба намагатися домовитися з США, щоб дали нам дозвіл використовувати ракети на дальність 250-300 км. Тому що потрібно, щоб росіяни перемістили усі засоби зв'язку керування, і все, що забезпечує діяльність військ на нулі якомога далі. З великої відстані керувати телефоном або по радіозв'язку можливо, але дуже часто потрібна присутність когось зі штабів (на місці – ред). В цьому є певна специфіка роботи", - пояснив Гетьман.
Редактор: Євгеній Пірожков
12-06-2024, 18:28