русский корабльнахуй
 
Чернівці  12 червня 2024 15:40 

Екскерівнику Чернівецької митниці продовжили запобіжний захід у справі про 290 млн грн збитків

підтримай автора: оригінал
19
990
0
Колишньому керівнику Чернівецької митниці, якого підозрюють в співорганізації злочинної діяльності, продовжено дію запобіжного заходу на два місяці.
Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура, пише Медіа агентство АСС.
11 червня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та продовжив ще на 2 місяці дію запобіжного заходу, йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, 17 квітня 2024 року слідчий суддя застосував до співорганізатора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 60 млн грн застави.
Деталі справи
Нагадаємо, 16 квітня 2024 року у Чернівецькій області було викрито масштабну схему ухилення від сплати податків та припинено діяльність злочинної організації, яка завдала збитків державі на 290 млн гривень.
До складу злочинної організації входили 11 осіб, у тому числі колишній начальник митниці, колишній депутат Чернівецької обласної ради та ще два керівники митниці. Учасники злочинної організації запровадили низку схем ухилення від сплати митних платежів, реалізація яких завдала збитків на загальну суму майже 290 млн грн у вигляді несплачених податків.
Так, протягом 2017–2019 років через пункт пропуску на румунсько-українському кордоні вантажними автомобілями ввозились комерційні товари на підставі підроблених документів, що призводило до застосування нижчих ставок ввізного мита, зокрема нульових. У деяких випадках транспортні засоби з товарами при вʼїзді на митну територію України заявлялись як порожні. При цьому керівництвом митниці був забезпечений позачерговий пропуск таких автомобілів та безперешкодне митне оформлення задекларованих товарів «групи прикриття».