русский корабльнахуй
 
Чернівці  12 червня 2024 13:10 

Рівень води у Дністрі зросте, гідрологи також попереджають про паводки на Пруті та Сіреті

підтримай автора: оригінал
24
3.2k
0
Фото: МА АСС
Через сильні опади сформувалась хвиля дощового паводку, яка вплине на рівні води у річках Буковини.
На Буковині через значні опади, які останніми днями пройшли територією області, у суббасейнах річок Прут та Сірет сформувалась хвиля дощового паводка.
Так, у населених пунктах, які знаходяться поблизу річок, фахівці Чернівецького обласного центру з гідрометеорології фіксують незначні підняття рівнів води. Про це у коментарі Медіа агентству АСС розповіла Інна Ткачук, завідувачка сектору гідрологічних прогнозів відділу гідрології Чернівецького ЦГМ.
Зокрема, у гірській частині річки Прут вода піднялась на 50 сантиметрів, на річці Черемош - на 17 сантиметрів, а на Сіреті - до 0,26 метра. У Чернівцях нині спостерігається підвищення рівня води у річці Прут. Цей показник вже складає 20 сантиметрів та продовжує поступово зростати.
Негативних наслідків для населення таке явище не несе.
Як зазначила Інна Ткачук, гідрологи також очікують підняття рівня води у Дністрі, у зоні спостереження в Заліщиках:
«Ми маємо надію, що ці опади піднімуть рівень води в Дністрі. Щойно отримали попередження від Львівського гідрометцентру (Дністер - зона відповідальності Львівського ЦГМ, - ред.), що очікуються підняття рівнів води до одного метра. Це станеться 13-15 червня. Сподіваємось, що це трішки наповнить водосховище».
За словами завідувачки сектору гідрологічних прогнозів, через суху погоду та додаткові скиди води на ГЕС Дністер значно обмілів, проте це не найнижчий показник, який фіксували гідрологи останніми роками.