русский корабльнахуй
 
Новини  12 червня 2024 11:06 

Хотіли орендувати житло, а потрапили на гачок аферистів: на 19 тис. грн обманули чернівчанку

підтримай автора: оригінал
19
459
0
Після того, як дівчина перерахувала гроші, псевдорієлтор зник
Буковинські поліцейські застерігають громадян буди обачними під час оренди квартири. Жителька Чернівців віддала понад 19 тисяч гривень як передоплату псевдорієлтору. У результаті залишилася без грошей та помешкання. За фактом незаконного заволодіння коштами чернівчанки шахрайським шляхом дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження.
Про це повідомляє Відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.
До поліції звернулася 21-річна жителька міста Чернівці, яка стала жертвою шахрайства. Заявниця розповіла поліцейським, що на одному сайті побачила оголошення про здачу квартири в оренду в обласному центрі. Чернівчанка зв’язалася з нібито «рієлтором», який попросив оплатити завдаток за помешкання в розмірі 19200 гривень, щоб випередити інших зацікавлених осіб. Дівчина перерахувала вказану суму на невідомий рахунок, після чого зв’язок псевдорієлтором обірвався, а оголошення видалили із сайту.
Дізнавачі поліції Чернівецького РУП за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Правоохоронці радять, аби не стати жертвою аферистів під час пошуків житла, дотримуватися наступних правил:
- наполягайте на особистій зустрічі з власниками чи розпорядниками помешкання;
- вимагайте від орендодавця оригінали документів (паспорт, свідоцтво про право власності на квартиру або витяг з Реєстру майнових прав на нерухоме майно), ретельно перевіряйте інформацію у відповідних джерелах;
- огляньте помешкання, яке плануєте винайняти, та поспілкуйтеся з сусідами;
- мова про передплату може йти лише після оформлення завіреного договору оренди.