русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  12 червня 2024 09:41 

Колишньому міліціонерові із Донеччини повідомили про підозру у держзраді: справу вели силовики з Буковини

підтримай автора: оригінал
19
967
0
Колишньому українському правоохоронцю з Донеччини повідомили про підозру у держзраді.
Про це інформують пресцентри управління СБУ у Чернівецькій області та обласної прокуратури, пише molbuk.ua
Уродженець Макіївки після повномасштабного вторгнення РФ на територію України добровільно увійшов до складу спеціального формування "міністерства внутрішніх справ ДНР". У складі цього бойового підрозділу зрадник брав активну участь в окупації Донецької області. За свої "подвиги" отримав від держави-агресорки нагороди та звання "учасника і ветерана бойових дій".
За інформацією слідства, фігурант раніше у званні підполковника міліції працював старшим інспектором відділу ГУ МВС України в Донецькій області. Проте в липні 2014 року звільнився зі служби і приєднався до терористичної організації "ДНР".
За це отримав посаду старшого інспектора з особливих доручень т.зв. "управління адміністративної служби міністерства внутрішніх справ ДНР" і був неодноразово нагороджений терористами за "відмінну службу".
Після незаконного приєднання тимчасово окупованої території Донеччини до РФ зрадник отримав посаду співробітника в окупаційному правоохоронному органі – фейковому "міністерстві внутрішніх справ по ДНР".
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ фігуранту заочно повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
▪️ч. 1 і ч.2 ст. 111 (державна зрада);
▪️ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території);
▪️ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).
Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення зрадника до відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
Редактор: Галина Олійник
12-06-2024, 09:41