русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  09 червня 2024 17:40 

На Буковині працює соціальна школа-ательє для ВПО

підтримай автора: оригінал
15
1k
0
У Кельменцях вже понад місяць працює соціальна школа-ательє. Її облаштували для допомоги переселенцям, які зараз живуть у громаді.
Це стало можливим завдяки проєкту, який реалізує місцева громадська організація "Бесарабська берегиня" разом із Чернівецькою регіональною асоціацією соціального розвитку AREAC.
Про це йдеться у матеріалі molbuk.ua
"До нас за різними послугами вже давно зверталися переселенці, однак ми постали перед тим, що не всі вони фінансово можуть щось оплатити. Уже багато років я працюю швачкою, також маю досвід викладання в школі. Тому виникла ідея навчити тих, кому це потрібно, щоб людина спробувала щось нове для себе. У нас є цех, у якому можна працювати, але треба мати базові знання", – ділиться одна з організаторок проєкту Людмила ЛЬОРНІЧИНА.
"Ми не знали, чи виграємо грант на 210 тисяч гривень, однак все вийшло. За ці кошти придбали нові швейні машинки, матеріали", – зазначає організаторка.
У школі-ательє навчають базових знань: ознайомлюють з машинкою, показують, як правильно шити. Працює школа з 09.00 до 18.00.
"Навчальні групи працюють щоразу по-різному. Комусь виходить із самого ранку, а комусь – після робочого дня. Заняття відвідує по сім людей, оскільки ми нещодавно відкрилися", – каже Людмила Льорнічина.
Навчає переселенців не тільки пані Людмила, а й інші активісти. Надалі вони планують шити амуніцію для ЗСУ.
Редактор: Ангеліна Петльована
9-06-2024, 17:40