русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  08 червня 2024 13:22 

На Буковині водії перереєстрували рекордну кількість машин

підтримай автора: оригінал
9
3.7k
0
У Чернівецькій області за останніх три місяці було здійснено рекордну кількість перереєстрацій транспортних засобів – майже 11 тисяч операцій.
Про це molbuk.ua повідомили у регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС у Чернівецькій області.
Збільшення кількості перереєстрацій транспортних засобів на нового власника зафіксували з квітня 2024 року. Кількість реєстраційф продовжила зростати у травні.
У березні 2024 року сервісними центрами МВС Буковини надано 2547 послуг з перереєстрації транспортних засобів на нового власника. У квітні поточного року таких операцій здійснено вже 3687, а у травні – 4677. Загалом здійснили 10911 операцій перереєстрації.
Для порівняння за три місяці минулого року було зафіксовано значно менше перереєстрацій – 7 427. У березні 2023 року сервісними центрами МВС в Чернівецькій області таких операцій здійснено 2701, у квітні цього ж року - 2216, у травні – 2510.
Читайте також: Стару автівку треба списати: у сервісному центрі МВС пояснили, що необхідно зробити власнику
“Попит на реєстраційні дії з транспортними засобами ще спостерігається, проте ажіотаж хоч і незначно, але зменшився”, – коментує начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Чернівецькій області Василь Душинський.
Надання послуг у сервісних центрах МВС здійснюється тільки згідно талонів черги. Записатись в Е-чергу можна онлайн на сайті або отримати талон в терміналі безпосередньо в сервісному центрі МВС.
"Ми рекомендуємо реєструватися онлайн – це набагато зручніше, економить ваш час та зусилля. Талони онлайн можна отримати на два тижні вперед, в терміналі - на три дні вперед. Талон черги в терміналі можна отримати тільки в ті дні, коли працює сервісний центр МВС (з вівторка по суботу). А онлайн в будь-який день та в будь-якому місці, маючи доступ до інтернету", - пояснив Василь Душинський.
Щоб перереєструвати авто, громадянин особисто або через уповноважену ним особу звертається до сервісного центру МВС згідно талона черги.
Надає повний пакет документів, необхідних для отримання адміністративної послуги:
паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи);
довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
документ, що підтверджує повноваження представника (у разі звернення через уповноваженого представника);
договір купівлі-продажу на транспортний засіб (можна укласти безкоштовно в сервісному центрі МВС при перереєстрації транспортного засобу);
платіжні документи;
висновок/відомості про експертне дослідження транспортного засобу, що вносяться до електронного реєстру працівниками експертної служби МВС (не є обов’язковим, крім випадків першої реєстрації вживаного ввезеного з-за кордону транспортного засобу).
Редактор: Людмила Осадчук
8-06-2024, 13:22