русский корабльнахуй
 
Чернівці  07 червня 2024 17:41 

У ЦНАПах Буковини буде «єдине вікно» для ветеранів

підтримай автора: оригінал
21
833
0
Фото ілюстративне
На Буковині впроваджують адміністративні послуги для ветеранів та ветеранок.
Відтепер адміністративні та соціальні послуги ветеранам та членам їх сімей через ЦНАП надаватимуть за принципом «єдиного вікна» та позначення робочого місця адміністратора. Про це інформує Чернівецька обласна військова адміністрація, пише Медіа агентство АСС.
Створення у ЦНАП «єдиного вікна» передбачає для ветеранів:
- формування єдиної бази послуг для ветеранів війни;
- максимальну поінформованість про їхні можливості;
- створення зручних, якісних та доступних умов отримання адміністративних послуг;
- впровадження комплексного підходу — отримання спектру адміністративних послуг в одному місці від одного або декількох субʼєктів надання таких послуг.
Торік перелік обов’язкових адміністративних послуг у ЦНАП був розширений послугами для ветеранів та членів їхніх сімей. Відтепер учасники бойових дій, члени їхніх сімей, люди з інвалідністю внаслідок війни, а також родичі загиблих Захисників і Захисниць можуть звернутися до ЦНАП у своїй громаді та отримати ще більше необхідних адміністративних послуг.
Зокрема, 47 із 52 ЦНАП, що діють на території Чернівецької області, розширили переліки адмінпослуг послугами у сфері соціального захисту ветеранів. Решта 5 ЦНАП (Вашковецький, Герцаївський, Карапчівський, Петровецький та Тереблечанський) розробили проєкти змін до переліків адміністративних послуг та впродовж червня 2024 року планують затвердити їх рішеннями сесій відповідних рад, додали в ОВА.