русский корабльнахуй
 
Чернівці  07 червня 2024 13:06 

У Чернівцях запрацювала Академія майбутніх батьків

підтримай автора: оригінал
15
1.1k
0
Школа для мам та татусів запрацювала у обласному перинатальному центрі, де читатимуть лекції про вагітність та післяпологовий період.
У Чернівецькому перинатальному центрі відкрили Академію майбутніх батьків, пише Медіа агентство АСС. Тут розповідатимуть усім членам родини як слід готуватись та допомагати у період вагітності та після народження дитини, як проводити гігієну, годування, догляд. Навчатимуть не лише мам, а й татусів та інших членів родини.
«Академія майбутніх батьків – така професійна школа, створена найпотужнішими тренерами та професійними лікарями для всієї родини. Від того, як треба спілкуватись з вагітною жінкою, про психологічні особливості у жінки, як підтримка у пологах потрібна. Бо від партнера багато чого залежить. Питання догляду стосується не лише мами, а всієї сім’ї. Тут і про заміну памперса, чистку вушка та носика, про все», - каже Любов Годнюк, в.о. генерального директора перинатального центру.
У Чернівецькому перинатальному центрі вивчили досвід інших успішних центрів, сформували свої лекції. Читати їх буде 13 спеціалістів з-поміж персоналу закладу: неонатологи, анестезіологи, акушери.
До центру на презентацію академії завітало кілька десятків жінок при надії.
«Ініціатива від центру прекрасна. Для матері головний запит – навчитись материнству. Багато я буду покладатись на свої почуття, але поінформований – озброєний. Академія – місце, де я можу черпати інформацію від фахівців. Тут усі відповіді на питання батьків. Мій чоловік теж буде відвідувати татусеву школу. Історія батьківства - це історія двох людей», - розповідає Лідія Яремчук, майбутня мама.
Майбутня мама Яна теж позитивно відгукується про створення такої академії. У жінки вагітність ЕКЗ (екстракорпоральне запліднення), тобто штучне запліднення – а це вимагає особливого підходу та компетенції.
Інша пара – буковинці, котрі є учасниками бойових дій та познайомились на фронті. У центрі майбутній мамі теж надають кваліфіковану допомогу та допомогли зберегти дитинку у першому триместрі вагітності.
«Вагітність у нас запланована. Після спільної відпустки я зробила тест – і там дві смужки. Чоловік тоді був на бойовому чергуванні. Я подзвонила по відео і шокувала його. Для нас це неймовірно. Дякую Богу, що у нас вийшло. Якраз тоді було важко у Часовому Яру. Мій Віктор був на евакуації як медик. Я переживала. А потім ще й пневмонією захворіла. Але завдяки фахівцям з перинатального – я вилікувалась, а плід зберегли», - каже Крістіна Чебан, майбутня мама.