русский корабльнахуй
 
Україна  07 червня 2024 12:46 

Найвідоміші українці за кордоном – Зеленський, Шевченко і Кличко

підтримай автора: оригінал
17
1.1k
0
Фото: Facebook Віталія Кличка
Політика та спорт – ключові сфери, у яких Україна відома своїми персонами за кордоном. «Політика» як джерело відомих і впливових осіб перемогла у Франції, Туреччині, США, Великій Британії, а «спорт» – у Польщі, Німеччині й Іспанії.
Поляки найменш щедрі на визнання сильних сторін України: 48% опитаних у Польщі людей не обрали жодну з запропонованих сфер, в яких Україна, на їхню думку, має відомих і впливових осіб. У середньому по всіх країнах тільки 33% людей не змогли обрати жодну сферу, повідомляє Forbes Україна.
Хто найвідоміший українець за кордоном?
На першому місці – Президент України Володимир Зеленський. Він набрав 27% у середньому по країнах, а у Польщі – 43%. На другому місці – Володимир Кличко (8%), на третьому – Андрій Шевченко (7%). Найбільше Кличка знають у Німеччині (26%), а Шевченка – у Туреччині (14%).
Серед відомих особистостей, які набрали від 1%, – боксер Олександр Усик, футболісти Андрій Лунін та Олександр Зінченко, акторки Міла Куніс і Міла Йовович.
Найлегше назвати відомих українців без підказки було полякам і туркам, найважче – американцям. 50% з опитаних зазначили, що не знають жодного відомого українця.
«Цікавим висновком для нас стало те, що гурти «ДахаБраха» й «Творчі», письменники Ліна Костенко, Сергій Жадан і Оксана Забужко найбільш позитивно здатні вплинути на загальне ставлення до України за кордоном», – каже керівниця аналітичної команди Brand Ukraine Тамара Новосельська, яка здійснювала дослідження.
Це водночас і визнання їхнього колосального внеску в імідж України, і стимул для українського суспільства максимально підтримувати діяльність таких людей, вважає вона.