русский корабльнахуй
 
Новини України  06 червня 2024 20:58 

Тілоохоронці та водії тракторів: Мінекономіки навчатиме жінок чоловічим професіям

підтримай автора: оригінал
20
812
0
Міністерство економіки приділить більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу, на професії, які мають максимальний попит. Передусім, мова йде про жінок, вони вже опановують колись суто "чоловічі" професії.
Про це заявила перший віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо, повідомила прес-служба Мінекономіки.
За її словами, на сьогодні для української економіки є два критично важливих виклики - це енергетичні проблеми та нестача робочої сили.
Свириденко нагадала, що через російські обстріли Україна втратила частину генеруючих потужностей і зараз відбуваються відключення світла по всій країні, від яких страждає, як бізнес, так і прості громадяни.
Ще одним важливим викликом для економіки стала, як зауважила Свириденко, мобілізація спеціалістів до лав ЗСУ.
"Нам зараз потрібно приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу, на професії, які мають максимальний попит. В першу чергу мова йде про жінок, які вже сьогодні опановують колись суто "чоловічі" професії. Наприклад, тілоохоронців, водіїв вантажівок, автобусів або навіть тракторів - такі зараз реалії ринку праці. Перекваліфікація спеціалістів, разом з працевлаштуванням ветеранів - це головні виклики для Уряду на ринку праці. ЄБРР розгляне можливість фінансово підтримати реалізацію відповідних програм перекваліфікації, як з боку держави, так і зі сторони українського бізнесу", - наголосила урядовиця.
Редактор: Аліна Книжник
6-06-2024, 20:58