русский корабльнахуй
 
Новини України  06 червня 2024 17:00 

«Укренерго» скасувало тендер на закупівлю кондиціонерів, який викликав критику

підтримай автора: оригінал
18
929
1
"Укренерго" вирішило скасувати тендер на закупівлю кондиціонерів, на які виділили понад 629 тисяч гривень. Тендер розкритикували через те, що раніше компанія закликала громадян не користуватися кондиціонерами, але сама ж вирішила їх закупити.
Про це повідомили в пресслужбі компанії.
Там пояснили, що замінити планували спліт-системи, яким 16 та 13 років, щоб забезпечити охолодження технічних приміщень: акумуляторної кімнати та ліфтового машинного залу. Тендер для цього почали готувати ще на початку 2024 року, коли енергетична система повністю покривала потреби споживачів.
В "Укренерго" кажуть, що підготовка закупівлі потребувала певного часу, а оголошення тендеру збіглося з вимушеними обмеженнями енергопостачання внаслідок російських обстрілів. В компанії також запевняють, що кондиціонери в її будівлях та офісах не працюють після того, як вони самі закликали всіх споживачів не вмикати їх.
Утім після критики тендер усе ж вирішили скасувати "задля уникнення маніпуляцій". Процедуру скасування вже розпочав закупівельний підрозділ компанії. Там також кажуть, що поремонтують наявні системи кондиціонування, щоб забезпечити роботу своєї технічної інфраструктури, а тендери відновлять після скасувань відключень.
"У наших офісах спекотно, як і в кожному іншому офісі в Україні. Сьогодні також внутрішні комунікації ще раз нагадають нашим співробітникам, які працюють в офісних приміщеннях, як правильно переносити спеку, і що в компанії зараз немає дрес-коду", — додали в заяві компанії.
Згідно з умовами тендеру, "Укренерго" планувало закупити загалом чотири комплекти різних кондиціонерів. За них, а також за послуги встановлення мали заплатити загалом 629 130 гривень. Установити закуплені кондиціонери мали до 30 листопада.
Раніше голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький попереджав, що ситуація в енергосистемі України стане складнішою, зокрема, через прогнозоване зростання споживання електроенергії внаслідок підвищення температури й використання кондиціонерів. У компанії закликали споживачів не вмикати охолоджувальні пристрої.
Редактор: Анна Семьонова
6-06-2024, 17:00