русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  06 червня 2024 15:51 

"Ситуація критична": на комунальні підприємства Чернівців прийшли десятки повісток - Клічук

підтримай автора: оригінал
16
4.7k
0
Фото ілюстративне
Упродовж тижня повістки від ТЦК отримали десятки комунальних працівників у Чернівцях.
Про це на пресконференції повідомив міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua
Мер висловив побажання, щоби політика мобілізації була більш продуманою і з мерією радилися щодо кількості мобілізованих працівників. Інакше, каже, робота міста може бути паралізована.
"Упродовж останнього тижня 54 повістки отримали працівники водоканалу. 25 повісток прийшли на ЧТУ, 70 - на Калинівський ринок. Це є критичним, адже й так не вистачає людей на всіх комунальних підприємствах - від 30 до 40 відсотків. І ще є списки, які відправляються на комунальні підприємства. Це при тому, що ми маємо підготуватися до осінньо-зимового періоду. Ми розуміємо, наскільки це буде складно", - сказав Клічук.
Він зазначив, що ОВА, ТЦК та міськраді треба сісти разом і обговорити питання мобілізації.
"Ми розуміємо ситуацію, підтримуємо мобілізацію, готові все зробити для оборони країни. Але є критична інфраструктура, без якої місто не працюватиме. Якщо завтра зупиниться транспорт, не буде води і каналізації, - це спричинить колапс у місті. Наприклад, учора в Теплокомуненерго на заміні мереж, які заплановані до зимового періоду, вилучили працівників у ТЦК. І цей проєкт по європейському кредитуванню зупинений", - додав мер.
Редактор: Галина Олійник
6-06-2024, 15:51