русский корабльнахуй
 
Новини України  05 червня 2024 19:17 

Наступ РФ на Харківщині остаточно провалився за всіма пунктами, - The Telegraph

підтримай автора: оригінал
23
1.3k
0
Гучний наступ Росії на Харків за місяць після його початку вже можна вважати повним провалом. І не в останню чергу через дурість російського керівництва, пише The Telegraph.
На думку автора статті, зараз можна лише здогадуватися, навіщо взагалі росіяни влаштували наступ на Харківщині 10 травня - спроба захопити Харків, створити буферну зону, чи просто відволікти ЗСУ від Донбасу.
"Наступ Росії до Дня Перемоги провалився за всіма пунктами. Україна може дякувати стійкості своєї втомленої піхоти, передбачливості своїх лідерів, поспішним поставкам боєприпасів зі Сполучених Штатів і, рівною мірою, чистій дурості та надмірній самовпевненості лідерів Росії", – йдеться у публікації.
Автор статті зазначає, що харківський наступ росіян до певної міри є відзеркаленням російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року – менший за масштабами, але такий само дурний. Якщо розглядати наступ як спробу захопити Харків, то справа провалилася у перші кілька днів. Якщо ж метою росіян було створення "буферної зони" біля кордону, то єдиним значущим результатом стало зняття заборони на удари західною зброєю по території РФ.
Автор статті вважає провальним російський наступ навіть в тому разі, якщо метою було відтягнути українські сили з Донбасу і там завдати головного удару.
"Так, українські військові перекидали цілі батальйони, можливо, цілі бригади з півдня та сходу на північ, щоб зустріти наступ росіян. Але сил у них вистачало. Українські військові мали достатньо добре озброєних військ, щоб утримувати свої позиції на півдні та сході та зміцнювати їх на півночі", – наголошує автор.
Редактор: Євгеній Пірожков
5-06-2024, 19:17