русский корабльнахуй
 
Україна  05 червня 2024 18:37 

17-річні українці мають повернутися з-за кордону до ТЦК: що відомо

підтримай автора: оригінал
26
1k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік
Українські 17-річні юнаки, які перебувають за кордоном, мають повернутися до України та з'явитися в ТЦК та СП аби стати на військовий облік.
Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін, пише Медіа агентство АСС з посиланням на РБК Україна.
«Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік. Така вимога є. І вона стосується і тих, хто знаходиться за кордоном. Якщо ці люди будуть зберігати громадянство України й пов’язують своє майбутнє з нашою країною, то, вочевидь, це варто зробити», - пояснив Лазуткін.
При цьому на питання, чи можуть такі українці стати на військовий облік дистанційно - через мобільний додаток «Резерв+» чи все ж таки це зробити неможливо і потрібно саме з’явитися в ТЦК, речник Міноборони зазначив, що у вказаному додатку цього зробити не можна.
«Стати на облік треба в ТЦК і СП», - підсумував Лазуткін.
Як раніше пояснювали в одному з обласних ТЦК та СП, це не означає, що таких юнаків мобілізують. Йдеться про постановку саме на облік.
Водночас Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що Кабмін готує постанову, яка дозволить 17-річним українцям, які перебувають за кордоном, отримати відтермінування для взяття на облік у ТЦК до повернення в Україну чи кінця воєнного стану.
«Ми в уряді добре розуміємо, що змушувати студентів не мобілізаційного віку їхати в Україну, щоб пройти відповідні процедури, – це лише збільшить навантаження на ВЛК і нічого не допоможе в мобілізації.
Тому, вже розроблено відповідну постанову, зараз вона проходить погодження та найближчим часом буде прийнята. Допризовникам і призовникам, які зараз за кордоном, буде надано відтермінування щодо взяття на облік – або до повернення в Україну, або до кінця воєнного стану».