русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  05 червня 2024 15:36 

“У Дніпрі, Одесі люди зі світлом”: у “Чернівціобленерго” прокоментували критикам ситуацію на Буковині

підтримай автора: оригінал
21
1.5k
0
У "Чернівціобленерго" обурилися інформації, яку поширюють, що нібито у Дніпрі, Києві, Одесі люди зі світлом, а Чернівцям "гірше всіх".
Учора, 4 квітня, через недотримання лімітів споживання у м Києві та восьми областях двічі за день були застосовані аварійні відключення.
Це зробили для того, щоб швидко зняти критичне навантаження на мережі і зберегти електрообладнання у робочому стані, тож централізовано і негайно відключаються цілі райони області разом з об'єктами життєзабезпечення без попередження.
Дефіцит в енергосистемі значний, а у цих областях обленерго учора не змогли впоратися з різким збільшенням споживання. Тому диспетчери Укренерго просто вимушені були застосувати там додаткові термінові знеструмлення.
"Буковині учора через негоду були відключення. Але, у таких складних умовах ми принаймні дуже намагаємося дотримуватися наданих на область лімітів, щоб не допустити масового знеструмлення області", - пояснили у пресслужбі “Чернівціобленерго”.
Енергетики наголошують, що усюди діють графіки обмеженого споживання.
"Вдень тривалість відключень може тривати по 2-3 години, уночі - більше. Але ми графіків дотримуємося. Тож, якщо вимкнення не збігаються за графіками погодинних відключень, отже це може бути аварійне або планове знеструмлення", - пояснили у “Чернівціобленерго”.
Редактор: Людмила Осадчук
5-06-2024, 15:36