русский корабльнахуй
 
Новини України  04 червня 2024 17:37 

Новий спосіб шахрайства: у Нацполіції розповіли, як злочинці "перекваліфікувалися"

підтримай автора: оригінал
20
961
0
В Україні під час війни злочинці почали займатися псевдоволонтерською діяльністю. Серед способів шахрайства - завезення з-за кордону авто, дронів та одягу нібито для ЗСУ.
Про це розповів начальник Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції Україні Андрій Рубель в інтерв' РБК-Україна.
За його словами, левова частка злочинців - це арештанти СІЗО та ув'язнені.
"Дехто під приводом війни почав займатись псевдоволонтерською діяльністю, а по факту - банальним шахрайством. Кримінал - не виключення. Почали масово приганяти автомобілі з-за кордону, ніби це для ЗСУ. Потім це все на авторинку виставляється і продається", - розповів Рубель.
Також він зазначив, що шахраї також завозять дрони Mavic, одяг тощо, ніби на військові потреби. Потім це продається на різних Інтернет-майданчиках.
"Просто займаються шахрайством. Ми документуємо як окремих ділків, так і групи спільно з Департаментом карного розшуку, слідством. Левова частка шахраїв - це арештанти СІЗО, ув'язнені. Вони розміщують оголошення про продаж товарів яких не мають в реальному житті. Гроші отримують їхні посібники на волі та одразу зникають", - додав Рубель.
Редактор: Аліна Книжник
4-06-2024, 17:37