русский корабльнахуй
 
Новини  03 червня 2024 12:00 

Жителю Молдови повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України

підтримай автора: оригінал
18
-
-
За процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину іноземної держави за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.
Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 400 тис. грн.
За даними слідства, 39-річний громадянин Молдови долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України за кордон.
Встановлено, що підозрюваний проживає неподалік молдовсько-українського кордну та добре орієнтується на прикордонній місцевості. Наприкінці травня цього року він підшукав через один з месенджерів двох чоловіків – громадян України, які мали намір незаконно перетнути кордон з Молдовою. Послуга вартувала 4000 доларів США та 4000 євро.
Іноземець прибув до Чернівців рейсовим автобусом, де зустрівся з «клієнтами». Надалі він замовив послугу таксі та разом з чоловіками вирушив до прикордоння. Їх викрили прикордонники на автостоянці у селі Недобоївці Дністровського району Чернівецької області.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу 31 прикордонного загону.