русский корабльнахуй
 
Україна  03 червня 2024 03:10 

Чехія запустила проєкт добровільного повернення українців на Батьківщину

підтримай автора: оригінал
19
880
0
Чеська Республіка запустила пілотний проект зі сприяння добровільному поверненню українських біженців, надавши з червня по листопад безкоштовні квитки на автобуси і послуги швидкої допомоги для 400 осіб і 30 пацієнтів відповідно.
Українські біженці, які отримали в Чехії статус тимчасового захисту і які хочуть повернутися на Батьківщину, тепер мають можливість скористатися допомогою від держави.
Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНН.
Міністерство внутрішніх справ Чехії запустило пілотний проєкт добровільного повернення, завдяки якому біженцям буде сплачено квитки на автобус, а хворим – транспортування в машині швидкої допомоги. Пілотний проєкт триватиме з червня до листопада.
Чехія готова сплатити квитки до 400 осіб, а також організувати санітарний транспорт максимум для 30 пацієнтів.
Концепцію добровільного повернення було затверджено урядом у середині травня. На програму виділено 5,5 млн крон. Біженці зможуть скористатися можливістю оплачуваного добровільного повернення лише один раз.
У квітні, за даними МВС, у Чеській Республіці проживало близько 339 тис. громадян України, які залишили Батьківщину через повномасштабне російське вторгнення.
До слова, лише 20 тис. українських біженців з-поміж їхньої загальної кількості у понад 342 тис. зможуть отримати дозвіл на довгострокове проживання замість тимчасового захисту.