русский корабльнахуй
 
Новини України  01 червня 2024 12:39 

Генсек НАТО відреагував на дозвіл для України бити по Росії західною зброєю

підтримай автора: оригінал
23
1.3k
0
Україна повинна мати змогу захищатися від російської агресію. Право на самооборону дозволяє завдати ударів по цілях на території агресора.
Про це повідомляє генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю "Радіо Свобода".
"Треба пам’ятати, це - військова агресія. Росія напала на іншу країну – і це грубе порушення міжнародного права. А, згідно з міжнародним правом, самооборона є легітимною, з огляду на те, що робить Україна, тобто вони захищаються самі", - сказав він.
Генсек НАТО привітав рішення партнерів дозволити Україні використовувати надану західну зброю для ударів по Росії для захисту Харкова. Він наголосив, що Україна повинна мати змогу захищатися.
"Було б дуже важко, якби українці були змушені визнати, що артилерійські батареї, ракетні батареї чи аеродроми на російській стороні були б для росіян певною мірою безпечними, оскільки українці не могли б використати проти них цю зброю", - вважає Столтенберг.
Він відмовився відповідати на те, чи може Україна атакувати радіолокаційні станції на території Росії, але підкреслив, що операції мають відповідати міжнародному праву і виконуватися відповідально.
Редактор: Алісія Давид
1-06-2024, 12:39