русский корабльнахуй
 
Війна з рашистами  01 червня 2024 10:30 

Рашисти всю ніч лупили по Стрию на Львівщині. ППО збили в Україні 35 ракет та 46 дронів ворога

підтримай автора: оригінал
8
18.5k
0
Фото з відкритих джерел
У ніч на 1 червня 2024 року російські окупанти завдали потужного ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України, застосувавши ракети повітряного, морського та наземного базування, а також ударні БпЛА типу «Shahed». Про це пише Генеральний штаб ЗСУ.
Усього ворог випустив 53 ракети різних типів та 47 ударних БпЛА:
- 35 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська обл., акваторія Каспійського моря (рф);
- 4 балістичні ракети «Іскандер-М» (із Криму);
- 1 крилату ракету «Іскандер-К» (із Криму);
- 10 крилатих ракет «Калібр» (із акваторії Чорного моря);
- 3 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 (із повітряного простору ТОТ Запорізької області);
- 47 ударних БпЛА типу «Shahed» (район пусків Приморсько-Ахтарськ (рф).
В результаті протиповітряного бою збито 81 повітряну ціль:
- 30 крилатих ракет Х-101/Х-555;
- 4 крилаті ракети «Калібр»;
- 1 крилату ракету «Іскандер-К»;
- 46 ударних БпЛА типу «Shahed».
Як стало відомо, росіяни знову обстрілювали українську енергетику. Атакували об'єкти в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій та Кіровоградській областях. На Вінниччині через уламки збитого дрона зайнялося на об'єкті критичної інфраструктури. Палало і на Прикарпатті, де ворог цілив в об’єкт енергетичної інфраструктури.
У суботу, 1 червня, в Хмельницькій області під час повітряної тривоги пролунали вибухи. У небі над регіоном спрацювали сили ППО.
Про це повідомив керівник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.
"Сьогодні вночі наші сили протиповітряної оборони знищили один ворожий БпЛА типу "Shahed". Місце падіння уламків встановлюється", - йдеться у повідомленні. За словами очільника ОВА, минулося без загиблих та травмованих. Руйнувань на території області також не зафіксовано.
Вночі та зранку суботи, 1 червня, армія Російської Федерації атакувала теплоелектростанції ДТЕК. Під удар потрапили дві ТЕС компанії. Про це повідомили у пресслужбі ДТЕК.
"Знову вкрай важка ніч для української енергетики. Ворог обстріляв дві наші ТЕС. Це вже шоста масована атака на теплоелектростанції ДТЕК за 2,5 місяці", - йдеться у повідомленні.
Внаслідок масованого удару росіян серйозно пошкоджено обладнання станцій. Наразі енергетики працюють над ліквідацією наслідків атаки.
Зокрема, на одній з ТЕС виникла пожежа площею 400 квадратних метрів. Над ліквідацією займання було задіяно 33 одиниці спецтехніки.
У ДТЕК наголошують, що від початку повномасштабного вторгнення РФ теплоелектростанції компанії були обстріляні понад 180 разів. Від обстрілів на станціях 51 працівника було поранено. Крім того, троє енергетиків загинуло.
Дякуємо нашим мужнім захисникам!