русский корабльнахуй
 
Новини України  31 травня 2024 22:15 

Оновлення даних у "Резерв+" достатньо, щоб уникнути штрафу, - Лубінець

підтримай автора: оригінал
16
876
0
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що оновлення даних через застосунок "Резерв+" якраз і передбачає, що людина, яка оновила ці дані, не може бути оштрафована.
Утім, за його словами, це не позбавляє його від необхідності надалі особисто відвідати ТЦК.
"Юридично "Резерв+" дає можливість оновити дані. Значить, ти не підпадаєш під адміністративний штраф. Після цього, чи потрібно фізично прийти - безумовно, треба, але ти вже виконав норму закону, оновив свої дані", - заявив він у коментарі УНН.
Раніше спікер Полтавського ТЦК Роман Істомін заявив, що застосунок "Резерв+" або виписка з ЦНАПу не замінює військово-облікового документа. За його словами, штраф у 25 тис. гривень можуть отримати навіть ті чоловіки, які оновили дані, але не взяли із собою на вулицю військово-обліковий документ. А це означає, що чоловіків від 18 до 60 років, які не мають при собі цього документа, чекає штраф від 17 до 25 тисяч гривень.
В Офісі омбудсмена з цим не згодні, Лубинець зазначає: "Ми зараз із цим розбираємося, тому що ми це трактуємо, що встановленого застосунку з оновленими даними достатньо для того, щоб показувати, що ти пройшов цю процедуру".
Редактор: Аліна Книжник
31-05-2024, 22:15