русский корабльнахуй
 
Освіта  31 травня 2024 19:32 

Роман Петришин достроково залишає посаду ректора ЧНУ. Стала відома причина

підтримай автора: оригінал
23
7.5k
0
Роман Петришин достроково складає повноваження ректора ЧНУ. Фото: Фейсбук
Ректор Чернівецького національного університету Роман Петришин достроково залишає посаду – робить це за власним бажанням. П'ятирічний контракт з ним мав завершитися 13 червня. Обов'язки керівника закладу виконуватиме новообраний ректор Руслан Білоскурський.
Про це у коментарі Суспільному повідомив Роман Петришин.
За словами Петришина, він сам звернуся до Міністерства освіти, щоб достроково залишити посаду. На його думку, таким чином новообраний ректор зможе швидше почати виконувати обов'язки та вивчати ситуацію в університеті.
"До завершення мого контракту залишалося не пів року, а десять днів. Частина з них неробочі. Зараз в університеті є багато питань, які потрібно вирішувати, зокрема вступна компанія та початок навчального року. Було б дивно, якби документи про випуск студентів спочатку підписувала одна людина, а потім інша", – каже Петришин.
3 червня буде останній робочий день Петришина на посаді ректора. Опісля обов'язки виконуватиме Білоскурський.
Роман Петришин обіймав посаду ректора ЧНУ з 2019 року. 13 червня у ньому мав завершитися контракт – через це в університеті оголосили вибори. У першому турі переміг декан економічного факультету Руслан Білоскурський. З чотирьох кандидатів він набрав найбільше голосів – майже 53%.
Результати голосування передали в міністерство освіти, після чого з Білоскурським мають укласти контракт на посаду ректора.