русский корабльнахуй
 
Новини  31 травня 2024 17:34 

У діагностичному центрі Чернівців відкрили бальнеологічне відділення

підтримай автора: оригінал
19
848
0
Відновлювати здоров’я у Центрі зможуть як військові, що повернулися з фронту, так і цивільні буковинці
У Чернівецькому обласному медично-діагностичному центрі відкрили реабілітаційно-бальнеологічне відділення. Тут зможуть відновлювати здоров’я як військові, що повернулися з фронту, так і цивільні буковинці. Цілющу воду сюди доправлятимуть із санаторію «Брусниця».
Для роботи відділення заклад уклав договір з Національною службою здоров’я України. Тож для пацієнтів, які отримали направлення від сімейного лікаря чи вузькопрофільного спеціаліста, послуги будуть безплатні.
Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.
Ремонтні роботи у закладі стартували на початку року. Вартували вони 5,3 мільйона гривень, три з яких виділили з обласного бюджету. Решту ж зумів заробити сам діагностичний центр.
У відділенні можна буде пройти всі види фізіотерапевтичного лікування, кілька видів ванн, отримати психологічну допомогу. Тут працює мультидисциплінарна команда фахівців, котра надаватиме якісні реабілітаційні послуги. Допомагатимуть недужим із проблемами опорно-рухового апарату, серцево-судинної та нервової системи. Прийняти зможуть від 60 до 100 пацієнтів на день.
Як пояснив генеральний директор діагностичного центру Борис Гушилик, наразі завершили перший етап облаштування відділення, на черзі ще два – відкриття бювету, басейну та соляної кімнати. Також у майбутньому до закладу планують доправляти воду не тільки з «Брусниці», а й інших лікувальних джерел Буковини та України.