русский корабльнахуй
 
Чернівці  31 травня 2024 12:30 

Інвестиці та співпраця: у Чернівцях триває українсько-турецький бізнес-форум

підтримай автора: оригінал
17
975
0
Захід сприяє розвитку взаємовигідного співробітництва між країнами, налагодженню перспективних бізнес-зв’язків з міжнародними партнерами та допомагає залучити інвестиції.
Українсько-турецький форум стартував у Чернівцях, пише Медіа агентство АСС.
«Це перший форум. Впевнена, ми зможемо зробити його щорічним. Рада, що ми продовжуємо серію таких заходів - двосторонніх форумів. В цьому році ще буде форум «Україна-Польща». Нам треба у воєнний час, аби економіка розвивалась стрімко і високими темпами. Україна та Туреччина на рівні області чи не найбільші партнери один для одного. Експорт продукції до Туреччини п’ятий по розміру та об’єму. Імпорт з Туреччини – то тут ця країна на 2 місці. Дякую всім, що ми всі разом розвиваємо економіку області. І хай за результатами цієї зустрічі ми через рік могли сказати - експорт збільшився в рази», - зазначила Альона Атаманюк, в о. голови Чернівецької ОВА.
Цей форум повинен допомогти розвинути взаємовигідне співробітництво між країнами, налагодити перспективні бізнес-зв’язки з міжнародними партнерами, залучити інвестиції.
У рамках заходу запланована дискусія з представленням турецьких та українських компаній, пошук форм співпраці, а також проведення переговорів у форматі В2В.
«Дякую нашим турецьким друзям. Не секрет, що Чернівці з Туреччиною поєднує довга бізнесова історія. На рівні муніципалітетів ми отримали бурхливий і стрімкий розвиток наприкінці року. Підписали Договір про побратимство з містом Ізмір. Було приємно. За цим стоїть робота у всіх напрямках розвитку громади. У нас є принцип – не заважати розвиватись бізнесу. Навпаки допомагати на рівні самоврядування. У нас плідний форум та велике майбутнє», - сказав Євгеній Маховіков, заступник міського голови Чернівців.
На форумі взяли участь турецькі компанії, які займаються будівництвом, машинобудуванням, відновлювальною енергетикою, переробкою агропродукції, поліграфією, виготовленням медичного обладнання, логістичною діяльністю.
У залі також була представлена продукція буковинських виробників з різних галузей.