русский корабльнахуй
 
Новини  31 травня 2024 12:00 

Дві буковинки потрапили у шахрайську пастку під час отримання “соціальної допомоги”

підтримай автора: оригінал
16
-
-
Шахраї продовжують розповсюджувати у соціальних мережах та месенджерах оголошення про можливість отримання додаткової грошової допомоги від різних організацій. Громадяни, не перевіривши достовірність інформації, власноруч допомагають аферистам привласнити їхні кошти. Саме в таку шахрайську аферу потрапили жительки Дністровського району. Сума збитків, завданих заявницям, становить понад 34 тисячі гривень.
Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області.
Учора, 30 травня, до відділення № 1 (Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції звернулася 40-річна жителька м. Сокиряни. Заявниця розповіла, що побачила в одній із соцмереж оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла за посиланням та вказала конфіденційну інформацію, яка стосується її банківського рахунку. Після цього буковинка отримала сповіщення про перерахування 9 650 гривень на невідомий рахунок.
За такою ж схемою аферисти ошукали 69-річну жительку Новодністровська. Перейшовши за фішинговим посиланням шахраїв буковинка втратила з карткового рахунку 24 630 гривень. Зі слів заявниці кошти були перераховані на невідомі банківські рахунки.
Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.