русский корабльнахуй
 
Україна  30 травня 2024 19:29 

Шлюб онлайн скоро з'явиться у застосунку «Дія»

підтримай автора: оригінал
17
1k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
У «Дії» скоро з'явиться нова довгоочікувана послуга — шлюб онлайн, яка стане помічною для пар на відстані, особливо для військових.
Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України, передає МА АСС з посиланням на Укрінформ.
«Обираєте вільну дату й час та очікуйте на посилання на справжню церемонію по відеозвʼязку. Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в «Дію». А фізичний документ пара може замовити доставкою Укрпошти чи забрати у відділенні», - деталізували у Мінцифри.
Повнолітні пари уже зараз можуть протестувати одруження через «Дію», якщо: мають ID-картку чи біометричний закордонний паспорт у «Дії»; верифікований податковий номер; неодружені на момент подання заяви або розлучені та мають актовий запис про це у ДРАЦС.
У Мінцифри зауважили, що на бета-тестування мають зареєструватись наречений і наречена, і зробити це за посиланням.
Як повідомлялося, частка людей, які користуються державними послугами в електронному вигляді, збільшилася торік до 64%. Найбільше респондентів (51%, у 2022 році — 52%) повідомляють про користування «Дією». Серед конкретних сервісів застосунку найпопулярнішими були отримання довідки ОК-5 або ОК-7 (20% опитаних, у 2022 році - 7%) та реєстрація статусу ВПО (14%, у 2022 році — 16%).