русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  30 травня 2024 17:39 

«Досадили ще чотири гектари»: на Буковині розцвіло найбільше півонієве поле в Україні — фото та відео

підтримай автора: оригінал
19
2.7k
0
У селищі Глибока розквітло найбільше півонієве поле в Україні. За словами співвласника компанії Florium та півонієвого поля Петра ТОНЕНЧУКА, найкраще цвітіння буде 25-26 травня, тоді розквітне 80 % півоній.
Про це йдеться у матеріалі molbuk.ua
Перші кущі на локації висадили у 2020 році. Тоді поле мало 0,2 гектара.
"У нас тоді не було в думках показувати поле туристам. Але вирішили спробувати. Посадили 5000 кущів 150 різних сортів", – ділиться Петро Тоненчук.
Цьогоріч засадили ще чотири гектари квітів, а це близько 50 тисяч кущів 10 різних видів. Найкраще квітнути щойно висаджені півонії почнуть за два-три роки, тому компанія планує їх згодом продавати.
"Наші очікування ще виправдовуються. Поле наше популяризуємо не лише для того, щоб привабити більше відвідувачів, які хочуть пофотографуватися тут, а щоб відвідувачі мали змогу купити і квіти, і саджанці. Хочемо прищеплювати любов до квітникарства в молоді", – розповідає Петро Тоненчук.
За перші два дні півонієве поле відвідало близько півтори тисячі людей. Через високу активність власники закликають приїжджати туристів у будні.
Квітнути півонії будуть до шостого червня.
"Квіти із цих чотирьох гектарів, які засадили торік, хочемо продавати. Торік ми відправили близько ста посилок по всій Україні. Цьогоріч хочемо відправити тисячу, – ділиться Петро Тоненчук.
Торік всі зібрані кошти від відвідування півонієвого поля компанія переказала благодійному проєкту Flowers4School.
"Ми зібрали майже 600 тисяч гривень і спрямували ці гроші в наш проєкт. Усі українські школи могли подати заявку на безплатне отримання цибулин тюльпанів. Участь взяли понад 10 тисяч шкіл. І вже в жовтні 2023 ми розіслали їм ці тюльпани", – каже підприємець.
- Вартість входу - 100 грн.
- Діти до 5 років безкоштовно
-Можна придбати собі букет півоній прямо з поля!
Місце: Чернівецька область - смт Глибока - Склад №2 Інтернет-магазину Флоріум (дорога на Камʼянку ґрунтова)
Google-карта: https://g.co/kgs/vPMGz5
Редактор: Ангеліна Петльована
30-05-2024, 17:39