русский корабльнахуй
 
Новини  30 травня 2024 17:00 

ЄС підвищив мита на зерно з рф і Білорусі

підтримай автора: оригінал
20
-
-
Європейська Рада ухвалила постанову, згідно з якою з 1 липня зростуть мита на ввезення зернових, олійних культур та продуктів з росії та Білорусі. Це фактично припинить імпорт російської та білоруської продукції до ЄС.
Про це йдеться в повідомленні Євроради.
Підвищення мит стосуватиметься тих товарів, які походять із рф та Білорусі або експортуються до ЄС прямо чи опосередковано з цих країн. Водночас на транзит російської та білоруської продукції через ЄС до інших третіх країн ці заходи не вплинуть.
Міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петегем стверджує, що припинення імпорту з росії та Білорусі запобігатиме дестабілізації зернового ринку ЄС, а також не дасть росії експортувати незаконно привласнене українське зерно, щоб фінансувати війну проти України.
“Це ще один спосіб, у який ЄС демонструє стабільну підтримку Україні”, — каже бельгійський міністр фінансів.
Нагадаємо, наприкінці лютого видання «Українська правда» опублікувало розслідування про торгівлю між Польщею та росією через Білорусь.
Журналісти нарахували біля КПП «Кукурикі» сотні фур, які без перешкод заїхали до Польщі з боку Білорусі. Як з’ясували розслідувачі, поспілкувавшись із ділками, спочатку російська агропродукція прямує до Білорусі, там її перевантажують у спеціальних центрах на польські вантажівки, а далі фури вирушають до Польщі за адресами великих компаній.