русский корабльнахуй
 
Обласна влада  29 травня 2024 23:10 

У Чернівецькій області зможуть відновлювати комунальні будівлі за грантові кошти Міжнародної фінансової корпорації.

підтримай автора: оригінал
17
740
0
У Чернівецькій області зможуть відновлювати комунальні будівлі за грантові кошти Міжнародної фінансової корпорації. Використовуватимуть такі приміщення як тимчасове житло для вимушених переселенців.
Під час позачергової сесії Чернівецької обласної ради депутати надали згоду на укладання грантового договору, який передбачає фінансування реновації споруд.
Документ буде підписано між Міжнародною фінансовою корпорацією (МФК), Чернівецькою обласною військовою адміністрацією, Чернівецькою обласною радою та грантоотримувачем – департаментом капітального будівництва ЧОВА, йдеться у повідомленні Чернівецької облради.
МФК є однією з організацій Групи Світового банку та впроваджує Програму з реновацій муніципальних будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Вона передбачає надання грантів органам місцевого самоврядування на відновлення будівель комунальної власності у якості тимчасового житла для ВПО.
Група Світового банку – це група з п'яти міжнародних організацій, до складу якої входять Міжнародний банк реконструкції та розвитку, Міжнародна асоціація розвитку, Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій, Міжнародний центр врегулювання інвестиційних спортів та МФК.
Фінансування здійснюється з частини трастового фонду, виділеної для фінансування компоненту з подолання наслідків кризи для органів місцевого самоврядування України.
Будівлі, які можна відремонтувати у рамках реалізації цього грантового договору, попередньо визначені спільно з громадами краю. Крім того, депутати обласної ради вирішили створити спеціальну комісію за участі представників усіх фракцій, яка куруватиме реалізацію проєкту.