русский корабльнахуй
 
Економіка  29 травня 2024 20:56 

Далекобійники з України масово кидають свої фури за кордоном, щоб уникнути мобілізації

підтримай автора: оригінал
20
1.8k
0
Українські далекобійники, які виїхали по роботі за кордон, лишають фури в інших країнах, щоб не повертатися додому через мобілізацію. Про це розповів віце-президент Асоціації міжнародних автоперевізників Віктор Балін.
Почастішали випадки, коли водії міжнародних рейсів, які отримали тимчасове законне право виїхати за кордон за системою «Шлях», відмовляються повертатися назад в Україну і лишають вантажівку деінде, - пише InfoCar з посиланням на Фокус.
пише InfoCar з посиланням на Фокус.В Асоціації перевізників вирішили боротися з такими випадками. Водіїв фур, які кидають вантажівки за кордоном і не повертаються в Україну через мобілізацію, хочуть прирівняти до викрадачів.
Такі дії водіїв-ухилянтів приносять додаткові труднощі для компаній, оскільки їм потрібно знайти водія і забрати фуру з-за кордону. Також перевізника, водій якого не повертається до України, блокують у системі «Шлях», через це на маршрути за кордон просто нема кого відправляти.
«Я думаю, що найближчим часом ми розробимо разом з юристами і доводитимемо до водіїв, що у них будуть не лише проблеми з поліцією, а саме розглядатиметься ситуація як викрадення автомобіля», - сказав Віктор Балін.
За його словами, інформація про таких водіїв передаватиметься до Інтерполу, щоб вони не змогли знайти роботу за кордоном.