русский корабльнахуй
 
Чернівці  29 травня 2024 15:11 

У Чернівцях поступово зменшується кількість приватних перевізників: причини

підтримай автора: оригінал
15
3.7k
0
Фото: МА АСС, ілюстративне
Чому місто все частіше відмовляється від послуг приватних перевізників на громадських маршрутах - читайте у публікації Медіа агентства АСС.
У інтерв'ю Медіа агентству АСС заступник міського голови Ігор Крохмаль розповів про ситуацію із перевезеннями на громадських маршрутах Чернівців. Посадовець погодився зі спостереженнями наших журналістів щодо суттєвого зменшення кількості приватних підприємців, які надають послуги з перевезення. Ми порівнювали їхню чисельність у 2021 році та у 2024.
Так, з часом комунальне підприємство «Чернівецьке тролейбусне управління» розширило свій автопарк та станом на травень 2024 року обслуговує вже 9 центральних автобусних маршрутів.
«Приватних перевізників стало дійсно менше. Містяни мають змогу оцінити, порівняти якість послуг Чернівецького тролейбусного управління та приватників. Ми закупили комфортабельні автобуси відповідного класу, дотримуємось всіх вимог, тому, звичайно, приватних перевізників стало менше», - каже Ігор Крохмаль.
Заступник міського голови Чернівців пояснює, що багато приватних маршрутів, які були раніше розіграні на конкурсі, йшли блоками: по три маршрути в одному кейсі. Серед них і рентабельні, і нерентабельні маршрути. Дуже багато приватних перевізників ще раніше почали відмовлятись від маршрутів, які не є рентабельними. Також у міській раді не продовжують контракти з приватниками, які не дотримувались своїх зобов'язань, зокрема й не оновлювали свій автопарк.
Тому у цій ситуації бачать лише один вихід – це комунальний транспорт.
Під час війни міська влада продовжує перевірки послуг приватних перевізників
У 2024 році здійснили вже більше перевірок, ніж за увесь 2023 рік. Порушень і скарг є багато, на них реагують. На цю роботу воєнний стан не впливає, зазначає Ігор Крохмаль:
«До приватних перевізників у цьому році вже застосували штрафних санкцій на понад 50 тисяч гривень. Це і різні порушення, і реакція на заяви та скарги громадян».