русский корабльнахуй
 
Новини  29 травня 2024 10:27 

Польща дозволила Україні завдавати ударів по Росії своєю зброєю

підтримай автора: оригінал
22
1.2k
0
Заступник міністра оборони Томчик підкреслив: не повинно бути жодних обмежень, і визнав, що таку позицію займають небагато країн
Польща вважає, що Україна повинна мати право використовувати західну зброю для ураження цілей на території Росії
Про це у Брюсселі заявив заступник міністра оборони Польщі, пише "Київ 24".
Заступник міністра оборони Цезари Томчик підкреслив, що не повинно бути жодних обмежень, і визнав, що таку позицію займають небагато країн.
«Безумовно, ситуація виглядає так, що Росія сьогодні робить те, що хоче, а Україна якимось чином обмежується деякими країнами, і це має припинитися. Польська позиція чітка — Україна повинна мати можливість воювати з тим обладнанням, яке вона отримує, Польща не має жодних заперечень у цьому питанні.
Щобільше, ми також просимо на подібних зустрічах, щоб цих обмежень не було», — сказав заступник міністра оборони.
Україні не дозволяють бити західною зброєю США по РФ.
Нагадаємо, окупанти почали наступ на Харків із сусідньої Білгородської області й деякі українські офіційні особи стверджують, що атаку можна було б пом’якшити, якби ЗСУ дозволили бити по цілях у цій області Російської Федерації.
У Вашингтоні не погоджуються зі скасуванням заборони на використання американської зброї для ударів по російських тилах, але Україна посилює тиск.
Також група конгресменів закликала Пентагон дозволити Україні атакувати цілі в Росії. Групи конгресменів від обох партій звернулись до міністра оборони Ллойда Остіна з закликом дозволити Україні бити наданою США зброєю по території країни-агресорки та розширити тренування українців на американських винищувачах F-16.
Законодавці вважають, що українці не можуть ефективно захищатися через політику адміністрації Байдена і це потрібно змінити. Лист підписали 13 конгресменів.