русский корабльнахуй
 
Новини України  29 травня 2024 08:16 

Чи мають заброньовані від мобілізації оновлювати облікові дані: розʼяснення ТЦК

підтримай автора: оригінал
15
1.1k
0
З 18 травня усі військовозобовʼязані громадяни віком від 18 до 60 років мають оновити свої військово-облікові дані. Зробити це мають і заброньовані від мобілізації особи.
"Якщо людина заброньована, має відстрочку, то їй потрібно прибути до ТЦК, ЦНАП або за допомогою застосунку "Резерв +" уточнити свої облікові дані. Людину не направляють на медичну комісію, вона просто оновлює дані та все", – пише "Суспільне" із посиланням на брифінг представників ТЦК у Запорізькій обласній військовій адміністрації.
При чому наголошується, що думка про те, що людина, яка приходить до ТЦК, одразу поїде на фронт, – хибна. На практиці це так не відбувається.
"Людина, яка тривалий час не була в ТЦК, а це може бути й 10 років, насамперед для проходження військової служби повинна мати придатність за станом здоров'я. У будь-якому випадку, якщо людина тривалий час не заходила до ТЦК, то є велика ймовірність, що її направлять на військово-лікарську комісію. Бо якщо у громадянина є певні проблеми зі здоров'ям, його потрібно виключати. Наприклад, ми знаємо, що у нас є 10 громадян, які пройшли військово лікарську, і два за станом здоров'я непридатні, і ми можемо розраховувати тільки на вісім", – пояснили представники Запорізького ТЦК.
Редактор: Аліна Книжник
29-05-2024, 08:16