русский корабльнахуй
 
Новини  28 травня 2024 20:40 

В Україні другий день поспіль не прогнозують відключень електроенергії

підтримай автора: оригінал
25
-
-
Енергетики не прогнозують відключень електроенергії для побутових та промислових споживачів на 29 травня.
Про це повідомило «Укренерго».
Водночас компанія пообіцяла додатково повідомити про зміни ситуації в енергосистемі та про можливість застосування обмежень.
Зазначимо, що ліміти споживання для областей не прогнозувалися і на сьогодні, 28 травня. Це завдяки виходу з ремонту енергоблока на одній з АЕС, пояснювала енергокомпанія. Водночас весняно-літня ремонтна кампанія на атомних електростанціях для забезпечення стабільної роботи під час опалювального періоду триває. Це може час від часу спричиняти нестачу електроенергії в енергосистемі.
З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Збитки від атак на українську енергетичну інфраструктуру оцінюють у понад один мільярд доларів. Через значні пошкодження електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.
В «Укренерго» прогнозують, що ситуація в енергосистемі може поліпшитися завдяки погоді. Але повністю уникнути відключень не вийде аж до серпня-вересня. А взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за теплої погоди.
Раніше в «Укренерго» пояснювали, що причина обмежень — у збільшенні споживання електроенергії через похолодання. Потужностей українських електростанцій, пошкоджених унаслідок російських обстрілів, наразі недостатньо.