русский корабльнахуй
 
Новини світу  28 травня 2024 20:23 

У Грузії остаточно ухвалили закон про «іноагентів» попри заборону президентки

підтримай автора: оригінал
17
1.3k
0
Сьогодні, 28 травня, парламент Грузії остаточно затвердив закон "Про прозорість іноземного впливу", попри заборону президентка Саломе Зурабішвілі.
Про це повідомляє Ехо Кавказа.
Проти зауважень президентки проголосували 66 депутатів; за подолання вето Саломе Зурабішвілі проголосували 84 депутати, проти - 4.
Згідно з конституцією, тепер закон у триденний термін передається президентці Грузії. Саломе Зурабішвілі в п'ятиденний термін може підписати й опублікувати його. Проте якщо вона відмовиться від підписання, то закон у п'ятиденний термін підпише й опублікує голова парламенту — Шалва Папуашвілі.
Таким чином, документ може бути опублікований уже в перших числах червня. Відповідно до закону, протягом двох місяців (до початку серпня) органи та посадовці мають ухвалити й опублікувати підзаконні акти, міністерство юстиції Грузії та Національне агентство публічного реєстру мають провести "попередні матеріально-технічні та інші заходи для виконання цього закону".
Вже із серпня ЗМІ та неурядові організації, які за даними 2023 року отримували понад 20% доходу з-за кордону, протягом місяця мають через Будинок юстиції внести заяву про реєстрацію як організацій, що провадять інтереси іноземної сили. В іншому разі їх можуть оштрафувати.
Раніше ми писали, що ряд Німеччини назвав помилкою ухвалення закону про "іноагентів" у Грузії та у Грузії протести: поліція застосувала сльозогінний газ
Редактор: Ангеліна Петльована
28-05-2024, 20:23