русский корабльнахуй
 
Новини України  28 травня 2024 19:45 

Україна націоналізувала риболовецьке судно російського олігарха вартістю понад один мільярд – СБУ

підтримай автора: оригінал
16
974
0
Вищий антикорупційний суд за допомогою Служби безпеки України (СБУ) задовольнив позов Мін'юсту про стягнення в дохід України майна російського олігарха Олександра Верховського.
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
Йдеться про великий риболовецький траулер "Бухта Соколовская", який ще до початку повномасштабного вторгнення РФ добудовувався на заводі у Миколаєві.
Вартість судна становить понад 1 млрд грн.
"Націоналізований траулер був складовою торговельного "флоту" підсанкційного олігарха, який входить до найближчого оточення Кремля. Також Верховський є одним із фінансових донорів російської війни проти України", - йдеться у повідомлені.
Риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ. Звідти ці кошти ідуть на озброєння країни-агресорки, які воюють проти Сил оборони України.
Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї РФ. Співробітники СБУ викрили оборудку і заблокували російський траулер для подальшого його арешту та націоналізації на користь України.
Редактор: Ангеліна Петльована
28-05-2024, 19:45