русский корабльнахуй
 
Чернівці  28 травня 2024 17:44 

У Чернівцях можна безкоштовно виміряти тиск та виграти тонометр

підтримай автора: оригінал
18
1.1k
0
Фото ілюстративне
У Чернівцях триває місяць боротьби з артеріальною гіпертензією, що відбувається в рамках проєкту ініційованого Управлінням охорони здоров'я Чернівецької міської ради, Бюро ВООЗ в Україні у Чернівцях та компанією СІВІТТА Україна.
Так, чернівчан запрошують взяти участь в акції “Поміряй тиск - подбай про серце”, що триватиме до 21 червня у лікарнях міста, адреси лікарень тут. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на організаторів.
Також учасники акції можуть взяти участь у розіграші 50 тонометрів, для цього потрібно прийти до сімейного лікаря, поміряти тиск і заповнити відповідну анкету.
У рамках проєкту в місті працюватимуть пункти безкоштовного вимірювання тиску. Там також можна буде заповнити анкету для участі у розіграші подарунків.
Локації
1 червня - Парк імені Тараса Шевченка
6 червня - вулиця Ольги Кобилянської 54/51
Довідка
Артеріальна гіпертензія (артеріальна гіпертонія, АГ) — медичний термін, який означає, що кров надміру тисне на стінки артерій ізсередини. Нормальним вважають систолічний (верхній) тиск менше 120 і діастолічний (нижній) тиск менше 80 мм рт. ст. Навіть помірне підвищення АТ пов’язане зі зменшенням очікуваної тривалості життя.
Артеріальну гіпертензію називають “німим вбивцею” – за відсутності значного дискомфорту та болю постійно підвищений АТ чинить несприятливий вплив на серце, судини й нирки. Підвищений артеріальний тиск без належного лікування може призвести до інфаркту, інсульту, ниркової чи серцевої недостатності, інших ускладнень та захворювань серцево-судинної системи.