русский корабльнахуй
 
Новини  28 травня 2024 13:49 

Учасники російського гурту Бі-2 отримали громадянство Молдови

підтримай автора: оригінал
21
645
0
Музикантів почали переслідувати в Росії після того, як вони виступили проти війни в Україні Президент Молдови Майя Санду підписала указ про надання громадянства країни одразу декільком учасникам російського рок-гурту "Бі-2". Про це повідомив голова адміністрації президента Адріан Белуцел, передає Deutsche Welle.
"Наша країна відкрита та гостинна для людей, які обирають мир, які просувають дружбу та повагу між народами. Учасників групи "Бі-2" почали переслідувати в Росії після того, як вони виступили проти війни в Україні. Республіка Молдова захищає людську гідність, свободу слова та солідарність із тими, хто перебуває в небезпеці", - заявив Белуцел.
Про те, що кілька учасників "Бі-2" звернулися до влади Молдови з проханням надати їм та членам їхніх сімей громадянство країни, стало відомо наприкінці квітня. З указу, опублікованого на сайті Санду, випливає, що громадянство отримали бас-гітарист Максим "Лакмус" Андрющенко, представники менеджменту групи Олексій Левченко та Олександра Овчеренко, а також члени їхніх родин.