русский корабльнахуй
 
Чернівці  28 травня 2024 10:08 

Чернівці можуть з'єднати з Румунією міською швидкісною залізницею

підтримай автора: оригінал
20
1.8k
0
Ілюстративне фото
Детальніше про це - читайте у публікації Медіа агентства АСС.
Чернівецька ОВА разом з Чернівецькою міською радою працюють у спільній підгрупі та вивчають питання сумісного розвитку транспортних систем. Про це повідомили у Чернівецькій ОВА, пише Медіа агентство АСС. Фахівці вирішили працювати разом задля координування дій, ефективного впровадження та реалізації залізничних сполучень Чернівців та області з країнами ЄС та іншими регіонами України.
На першому засіданні спеціалісти обговорили основні цілі та завдання, зокрема підготовчі заходи із продовження руху до станції Вадул-Сірет потягів АТ «Укрзалізниця», що курсують до Чернівців, та потягів румунських залізниць.
Як стало відомо, робоча група розглянула і питання щодо залучення міжнародних організацій до курсування рейсового автобуса S-Bahn через місто і прилеглі громади області від Новоселиці до Вижниці та від Вадул-Сірета, Сторожинця і Глибокої до Кіцманя з пересадками на основні маршрути міського транспорту в Чернівцях.
Додамо, рейсовий автобус S-Bahn - це міська залізниця. Технічно і юридично є залізницею і видом залізничного приміського і міжміського транспорту. S-Bahn займає проміжне становище між міським громадським транспортом і пасажирським транспортом далекого прямування і використовує звичайні залізничні лінії в межах і поза містом. Рухомий склад S-Bahn є електро- (рідше мото-) поїзди залізничних габаритів і розмірів. Відстані між станціями S-Bahn, як правило, менші за відстань між станціями регіональних поїздів.