русский корабльнахуй
 
Цікаво  28 травня 2024 03:44 

Стокгольм хочуть зробити «веселішим»: що вигадала влада

підтримай автора: оригінал
25
910
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
У Стокгольмі планують створити більше громадських місць, зокрема на дахах та набережних.
У Стокгольмі хочуть зробити більше громадських місць, щоб місто стало «веселішим». Таку думку озвучили у місцевій торговельно-промисловій палаті. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на 24 канал.
Експерти вважають, що столиці Швеції потрібно перетворити простори, що не використовуються, для організації місць зустрічей і спілкування людей. Це дозволить не відставати за рівнем «веселощів» від Берліна, Копенгагена, Парижа та Осло.
Одним із місць для спілкування людей можуть стати міські дахи. Фахівці підрахували, що лише в центрі Стокгольма є 630 гектарів плоских дахів, що не використовуються.
Ще одне місце – набережні. Їх пропонують очистити від надмірного автомобільного руху, паркувань та дрібних будівель. Замість них мають з'явитися велосипедні доріжки, обладнані набережні та пляжі. А на воді можуть розміститися плавучі сауни, зимові лазні та ковзанки взимку.
Також експерти пропонують місту знайти застосування простору під автомобільними мостами. Стокгольм складається із 14 островів, з'єднаних 57 мостами. Вони можуть стати просторами для скейт-парків або закладів громадського харчування.