русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  27 травня 2024 23:00 

"Води майже немає!": біля Хотинської фортеці сильно змілів Дністер - відео

підтримай автора: оригінал
23
7.2k
0
Скрин із відео
Дністер змілів настільки, що його можна перейти в деяких місцях мало не пішки.
Відео майже висохлої річки публікують у соцмережах, пише molbuk.ua
"Село Брага, Хмельницька область. Річка Дністер... колись була. Навпроти - всім відома Хотинська фортеця. А води майже немає. Це жутко. Життя прожили, такого не було! Люди, що це коїться?!" - нажахано вигукує авторка відео.
На відео можна побачити, як у місці, де його знімають, - із боку Хмельниччини навпроти Хотинської фортеці - від повноводного колись Дністра майже нічого не залишилося. Видніється лише висохла потріскана глина.
Раніше дослідник Назар Смірнов розповів, що через значне зниження рівня Дністровського водосховища загинула велика кількість водних мешканців. Серед них - двостулкові молюски. Вони намагалися "наздогнати" воду, залишаючи на березі дивні восьмиподібні візерунки. Та вдалося це далеко не всім.
У Чернівецькому рибоохоронному патрулі molbuk.ua пояснили причини:
"Виробляється електроенергія для споживання населення, притоку великої води немає. Він для Дністровського водосховища напряму залежить від танення снігів і дощів, які випадають у Карпатах. Цьогоріч у квітні відбулося різке потепління, це також пов'язано з бурями у Сахарі, які навіть до нас дійшли", - каже начальниця патруля Вікторія Філіпчук.
Редактор: Галина Олійник
27-05-2024, 23:00