русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  27 травня 2024 19:44 

Їздили на усі напрямки фронту: мобільні стоматологи з Буковини полікували майже 700 бійців

підтримай автора: оригінал
19
1k
0
Виїзна бригада стоматологів вдалося пролікувати 700 бійців практично на усіх напрямках фронту.
Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.
Це виявився надзвичайно важливий для здоров’я військових проєкт. Він стартував на початку року.
Тоді п’ятеро лікарів у спеціально переобладнаному автобусі вирушили на Харківщину, щоб допомогти воїнам ТрО Буковини. Нині допомогу надали кільком сотням бійців. І планують продовжувати це робити далі.
Роботу спільної ініціативи, мобільної стоматологічної хірургії, обговорили під час зустрічі голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко та керівник Асоціації імплантологів України Віорел Радукан.
Мобільна стоматологічна хірургія для військовослужбовців – це пасажирський автобус, розділений на дві зони. В одній розміщено стоматологічні крісла, де можуть одночасно працювати двоє лікарів. Також тут є місце для зберігання й обробки інструментів та матеріалів. Інша частина автобуса призначена для відпочинку членів команди.
Мобільна стоматологічна хірургія для військових – це спільний проєкт, який Чернівецька облрада реалізує разом із Всеукраїнською громадською організацією "Асоціація імплантологів України". Автором ідеї є президент-елект організації Віорел Радукан.
Раніше повідомлялося, що до складу лікарських бригад, які надаватимуть послуги бійцям, увійшли фахівці з різних регіонів. Вони їздитимуть у прифронтові зони за графіком.
Редактор: Людмила Осадчук
27-05-2024, 19:44